Google Docs to Markdown Converter: A Gateway Drug to Getting Your Books on LeanPub

doug-feb2

Image Credit: Doug Buckley of http://hyperactive.to

Following in the footsteps of fellow ASQ Influential Voice John Hunter (who published Management Matters on LeanPub) — I’ve had the intention for the past couple years to write my next book using LeanPub too.

There’s only one problem: LeanPub requires that you prepare and format your book in Markdown. I know Markdown is not that hard, but in order to move forward with it, I would have to find at least a couple days without distractions to get my head into it and start flowing with that approach. With work and kid’s-school-schedule and my travel schedule, this has been darn near next to impossible.

Until today! I found an article that shows how you can convert Google Docs to Markdown using a simple script.

I haven’t tried it yet, but I am convinced this huge productivity booster will be the gateway drug to getting my books onto LeanPub.

 

2 comments

  • De huidige versie ondersteunt browsen documenten voor de gebruikers (geen mappen, hoewel) en het niet, op dit moment, ondersteunen het bijwerken, het maken, verplaatsen of vernielen documenten. Er is geen binding tussen gebruikers van de site en Google-accounts. U kunt een lijst van de google documenten voor de hele site en / of een lijst voor elke OG groep.
    Het primaire doel van deze module is een manier voor mensen om hun document lijst zichtbaar op de site hebben, met snelkoppelingen voor het bewerken en ze te downloaden (als ze kunnen) aanbieden. De lijst wordt gesorteerd op de laatst bijgewerkte datum.

    De module iantegreert OG zodat elke groep een specifieke Google-account gedefinieerd om documenten bladeren van kunnen hebben. Elke groep met een gekoppelde Google-account zal de sport een nieuwe “Google Docs” tabblad.

  • Witam, bardzo ciekawy wpis. Czekam na jeszcze.

    Pozdrawiam .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s